Original Dutch Design in Stitches - StitchPoint en Grea van Vlerken.

StitchPointWie en wat

 | STARTSEITE |     | SITEMAP | KONTAKT | WER & WAS | BESTELLINFO |
stitchpoint
Madame Primula
Apple Square
Rosi Rosa
Saintpaulia Blues
Booming Blooming
Little Fellows
 Alphabet Jam

 My Aunties Garden

 Carpe Diem

 Happiness

 Happy to Love You

 Because of You

Lapjes en draadjes
Als kind was ik er al uren zoet mee. Ik breide kleine lapjes met ribbelruiten of een rij poppetjes, en mijn teddyberen kregen alle drie hetzelfde blauwgeblokte truitje. En enkele jaren later borduurde ik natúúrlijk bloemen op mijn spijkerbroek!

Jarenlang brei-ontwerpen
Tijdens mijn opleiding industriële vormgeving raakte ik gefascineerd door machinaal breien. Toch lag daar niet mijn toekomst, want een fabrikant van handbreigarens vroeg me nieuwe modellen te ontwerpen en ik voelde me direct weer thuis. Van het een kwam het ander en zo maakte ik jarenlang brei-ontwerpen voor Nederlandse tijdschriften. Honderden truien heb ik getekend en eindeloos veel garens, steken en motieven uitgeprobeerd. Die kist met proeflappen zal me altijd dierbaar blijven.

Van breien naar borduren
Begin jaren '90 verschoof het werk geleidelijk van breien naar borduren. Ik maakte telpatronen en lijnmotieven voor merklappen, tafelkleden, schilderijtjes, kussens en gordijnen, plaids, opbergzakken en alles wat je maar kunt bedenken. Regelmatig verdiepte ik me in een 'andere' techniek, zoals quilten, tye-dye, cuna, richelieu of smocken. En ja, weer maakte ik áltijd proeflapjes!

Alles lag klaar!
Terwijl de vraag naar borduurontwerpen duidelijk kleiner werd, brak voor mij een heel ander hoofdstuk aan: onze zoon werd geboren. Enigszins gewend aan het moederschap volgde ik een gedegen opleiding webdesign en ging met een collega websites maken. Hoe interessant dit nieuwe vak ook was, ik miste toch mijn lapjes en draadjes. De oude wens om een eigen borduurcollectie te brengen kwam weer boven. Inmiddels en gelukkig lagen alle ingrediënten klaar om StitchPoint te kunnen beginnen!


Professioneel én met veel liefde ontwikkelt, produceert en verkoopt StitchPoint borduurpakketten. Deze website is het enige verkooppunt! De Nederlandse ontwerpster Grea van Vlerken begon dit bedrijf in 2005 en inmiddels zijn er meerdere mensen om haar heen die meewerken om StitchPoint tot een succes te maken.

De collectie
We laten je eerder gepubliceerd werk zien én nieuwe ontwerpen. Reken maar dat de collectie gestaag zal groeien, er liggen een mooie schetsen te wachten om verder uitgewerkt te worden! Kom dus regelmatige even kijken.

De pakketten
Je zult zien dat onze pakketten met veel zorg zijn samengesteld. Met aandacht voor het ontwerp: alle modellen zijn speciaal voor telwerk ontworpen, altijd met oog voor borduurplezier. Direct na het borduren van een proefmodel zijn de ontwerpen zonodig bijgesteld.
In elk pakket vind je duidelijke instructies en prachtige telpatronen. Die patronen zijn in kleur en op handzaam A4-formaat gedrukt, met een ruime en duidelijk aangegeven overlap tussen de patroondelen. Uiteraard krijg je ook een goed overzicht van het totale patroon.
We gebruiken materialen van vooraanstaande merken: stramien van Zweigart, Bielefelder linnen van Weddigen en garens van Anchor.
De tapisseriepakketten zijn zo gemaakt, dat je ze in basketweave kunt borduren. Hiervoor bevatten ze voldoende Anchor tapisseriewol. Basketweave verbruikt immers meer garen dan bijvoorbeeld halve kruissteek of tentstitch.

De handigheidjes
Makkelijker je borduurwerk voorbereiden? Daarvoor hebben we allerlei interactieve hulpjes gemaakt. Zo vind je hier verschillende calculators, kun je ruitjespapier downloaden of je kunt eigen tekst als telpatroon printen. Laat je inspireren door de 'Proeflappen Parade', een uniek overzicht van stof en garens, één telpatroon is uitgevoerd in uiteenlopende materialen en technieken.

Taal op de website
Op deze Nederlandse versie van deze site kom je Engelse woorden tegen. Ook hebben de pakketten steeds een Engelse titel. Maar je zult zien dat we ons best hebben gedaan om de bestaande internationale begrippen te verhelderen!
Waar het gaat over maten en gewichten, lees je soms óók de eenheden volgens het Engelse maatsysteem. Zo kun je makkelijker vergelijken met informatie op Engelstalige websites.