InspiratieGezamelijk borduren

 | STARTSEITE |     | SITEMAP | KONTAKT | WER & WAS | BESTELLINFO |
stitchpoint
Madame Primula
Apple Square
Rosi Rosa
Saintpaulia Blues
Booming Blooming
Little Fellows
 Alphabet Jam

 My Aunties Garden

 Carpe Diem

 Happiness

 Happy to Love You

 Because of You

Overal op de wereld borduren mensen samen en vertellen daarmee hun verhaal. Sommige projecten zijn eeuwenoud en wereldberoemd, andere hebben een lokaal karakter en zijn slechts bij weinigen bekend, maar allemaal zijn ze enorm inspirerend. Ken je zo'n initiatief dat in deze rubriek thuis hoort, breng ons op de hoogte dan wij nemen contact op met de makers.

Quaker Tapestry
Quaker Tapestry Scheme ©
The Quaker Tapestry
1981-1996 Engeland

www.quaker-tapestry.co.uk
"The Quaker Tapestry" is een modern borduurwerk bestaande uit 77 panelen van speciaal geweven wollen stof. Elk paneel is 63 cm breed en 53 cm hoog. Gemaakt door 4.000 mannen, vrouwen en kinderen en behandelt dit project van de internationale gemeenschap drie eeuwen sociale geschiedenis.
Het begon allemaal met een terloopse opmerking van een 11-jarige jongen op een Quaker schoolbijeenkomst in 1981. Die opmerking deed zijn lerares, een ervaren borduurster, denken aan een aantal grote tapisserie panelen die het verhaal van de Quakers en hun geloof vertellen. Op de jaarlijkse bijeenkomst in 1982 heeft ze haar uitgewerkte ideeën tentoongesteld en daar werd bijzonder enthousiast op gereageerd. Tekenaars meldden zich aan, borduurgroepen werden gevormd en er werden workshops geregeld. "The Quaker Tapestry" is anders dan andere hedendaagse projecten, de stijl, de omvang, de inhoud, uitvoering, en ook wat betreft het effect dat het werk had op veel deelnemers. Er werd met groot enthousiasme gewerkt en veelal ook naar eigen inzicht. Voor het wandtapijt is een nieuwe stijl en borduurtechniek ontwikkeld, waardoor geoefende en beginnende borduurders goed kunnen samenwerken. The Exhibition Centre in Kendal, in de provincie Cumbria in Engeland is geopend voor het publiek van April tot December.