Stickpackungen in Gobelinstickerei - Basketweave

TechniekenBorduren in 'Basketweave'

 | STARTSEITE |     | SITEMAP | KONTAKT | WER & WAS | BESTELLINFO |
stitchpoint
Madame Primula
Apple Square
Rosi Rosa
Saintpaulia Blues
Booming Blooming
Little Fellows
 Alphabet Jam

 My Aunties Garden

 Carpe Diem

 Happiness

 Happy to Love You

 Because of You

 


Basketweave wordt geborduurd in diagonale rijen, afwisselend één rij naar boven, één rij naar beneden werkend. Dat vraagt een andere manier van patroonlezen dan wanneer verticale of horizontale rijen gemaakt worden. Toch went het snel en levert het een mooi resultaat op áls tenminste de rijen naar boven en rijen naar beneden consequent worden afgewisseld.

Bij iedere steek die wordt gemaakt is de richting die de naald gaat gelijk aan de richting van de bovenliggende weefseldraad van de betreffende kruising.
Een horizontale is aan de orde bij een rij naar boven en een verticale naald betekent een stekenrij naar beneden.

Begin altijd rechtsboven te borduren en werk terwijl je diagonale rijen maakt naar het midden toe en verder naar linksonder. In theorie zouden alle diagonale rijen aansluitend (met alle daarin voorkomende kleuren) moeten worden verwerkt, maar dat is niet erg aanlokkelijk en ook niet nodig. Als je deze kruisingsregel goed hanteert kun je gewoon kleurvlakjes borduren en zo het telpatroon naar eigen inzicht afwerken. Worden er twee of meer rijen in eenzelfde richting geborduurd dan ga je dit (later) zien. Betreft het een klein oppervlak of een druk deel van het werk dat zal het misschien meevallen, maar in bijvoorbeeld een achtergrond zal dat zeker als een storende 'weeffout' te zien opvallen.

De diagonale rij naar boven met de bijhorende horizontale naaldgang.De diagonale rij naar beneden met de bjhorende verticale naaldgang.